Lieve kaarten en berichtjes

Het is weer weekend. Dat betekent GEEN bestraling en GEEN Chemo. Maar zeker WEL mijn supplementen. Daar heb ik echt vertrouwen in.
Ik zag net op facebook deze animatie voorbij komen. Ik sta daar echt achter. Maar desondanks denk ik dan …… ja waarom heb ik dan toch kanker gekregen. Ik heb die switch ergens aan gezet. En hij MOET uit. Ik ga alles op alles zetten. En ook denk ik ….. die chemische troep…is dat wel wijsheid?

Gister vroeg ik aan de oncoloog hoe ze weten of het allemaal wel aanslaat. Daarop antwoordde ze: Dat zien we pas als we opereren. Zelfs de MRI zegt niet alles.
Vanochtend dacht ik dus: tja wat heb je dan aan de MRI vooraf als je er toch geen conclussie uit kan trekken.
Maar ja, ik heb dit pad nu eenmaal gekozen en ben over de helft. Alhoewel dat niet helemaal waar is want het schijnt allemaal nog 10 weken door te werken. Daarom wachten ze zo lang met de operatie. En soms zien ze helemaal niets meer terug van de kanker. Tja….. twijfels twijfels twijfels.

Ik krijg nog steeds kaartjes, bloemetjes en lieve berichtjes. Het is zo fijn om te merken dat mensen aan je denken en je willen helpen daar waar het nodig is. Daar word ik helemaal emotioneel van. Ik denk dat ik het ontvangen van liefdevolle bedoelingen misschien wel moeilijker vind dan ik dacht. Ik vind geven makkelijker. Ook dat is misschien een les die geleerd moet worden.

Als alles achter de rug is, wil ik misschien wel een feest geven voor iedereen die mij steunt en dierbaar is.