Het lijkt wel een virus

Het is niet normaal meer. Nu ik zelf in de roller coaster zit van de kankerindustrie (ja dat is het gewoon) merk ik hoeveel mensen in mijn omgeving kanker hebben. Niet normaal. In mijn stukje straat kan ik er al zeker 6 aanwijzen. En wat ik weet aan ex- collega’s in mijn vestiging zijn er nu zeker 4 onder behandeling en 2 recentelijk overleden. En dan in ons dorp. Je hoort bijna dagelijks dat weer iemand de diagnose heeft gekregen. Allemaal mensen in de leeftijdcategorie 40-55 jaar. Het is echt beangstigend.

Wat zou er in de lucht, ons eten of ons drinken hebben gezeten (of nog zitten) waardoor we juist nu zo veel gevallen van kanker contateren?

Er zijn natuurlijk diverse theorieen waardoor kanker ontstaat en wat het is. Bepaalde kankers zijn 70% voedingsgerelateerd. Maar 30% niet. en dat is ook nog een hoog percentage. Maar voedingsgerelateerd ….. wat is dat dan precies.

 • Wordt er te slecht gegeten?
  Ja dat merk ik wel in mijn praktijk. Daarvoor zijn vele redenen waar mijns inziens de industrie wel een hele grote stempel op heeft gezet. Want deze wil alleen verdienen. Daarom is alles lekker zoet, zout of vet gemaakt. Dat smaakt beter. En als je dan ook nog lightvarianten in je schap zet, dan heb je nog een extra doelgroep te pakken. Maar alles waar een etiket op zit (en zeker ook met een keurmerk als ‘kies bewust’) is bewerkt. En alles wat bewerkt is, is niet meer natuurlijk en voor ons lijf moeilijker om iets mee te doen. Maar om hier dieper op in te gaan, kan ik wel een boek schrijven. Dus daar begin ik maar niet aan.
 • Krijgen we zo veel gifstoffen binnen die kanker veroorzaken?
  Ja, dat denk ik ook wel. Gifstoffen via de lucht! Maar we moeten toch ademen en kunnen geen gasmaskers gaan dragen (als dat als zou mogen helpen). Gifstoffen via onze voeding! Zeker weten. Ik las net een stukje daarin op sommige fruitsoorten wel 22 pesticiden gevonden zijn. Een cocktail van bestrijdingsmiddelen. En dat krijgen wij dagelijk dus binnen. Daarom ben ik in ieder geval nu helemaal over gestapt op biologisch eten. Want daarvan mag je verwachten dat hier geen (of in ieder geval minder en minder schadelijke) bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.
 • Komt het door de straling?
  Dat zal zeker ook voor een deel kloppen. Straling is een breed begrip. Begin eens bij de magnetron. Die heb ik zelf al zeker 20 jaar niet meer. En ik weet niet eens of ik er uberhaupt een gehad heb. De magnetron maakt in ieder geval je eten er niet gezonder op. Belangrijke voedingsstoffen en vooral enzymen worden kapot gemaakt en dus helaas kan ons lichaam de stoffen ook niet meer gebruiken. En dat je niet te dicht en te lang bij de magnetron moet staan is hopelijk toch wel bekend bij iedereen. Straling is natuurlijk veel meer. Tegenwoordig denken we meer aan de straling van de mobiele netwerken, de wifi, welke effecten hebben die op one gezondheid. Ken je dat filmpje waarbij mais popt tot popcorn met de mobile telefoon?  Er zijn ook filmpjes waarbij het niet lukt, dus wat is de waarheid??? Maar dat je  je telefoon zeker 5 cm van je oor af moet houden omdat anders je hersenen verwarmen, staat gewoon in de gebruiksaanwijzing (die niemand leest omdat je een vergrootglas nodig hebt). En dan heb ik het nog niet over de straling die je als patient krijgt met CT scans en MRI of de straling die je als kankerpatient krijgt.
 • Komt het de verhoogde stress?
  Ja ik denk zeker dat dit invloed heeft. Allereerst zijn lichaam en geest 1 geheel en beinvloed de geest het lichaam zeker. Ik heb wel eens gehad dat ik echt geen zin had om te werken en dan werd ik op mijn laatste vrije dag ziek (grieperig, verkouden enz). En in positieve zin, als je echt iets gelooft en visualiseert wordt het vaak de waarheid. Het vuurlopen is daar ook een goed voorbeeld van.
  Maar ook lichamelijk is (dis)stress een grote factor die negatief op het immuunsysteem werkt waardoor er ziektes ontstaan.
 • Komt het door suiker gebruik?
  Er is een theorie die zegt dat dat kanker een schimmel is. En dat lijkt best logisch. En schimmels leven door suikers. Daarnaast ik bekend dat een kankercel 18x meer glucose (suiker) nodig heeft dan een gewone cel.

Er zijn vast nog meer oorzaken te bedenken waarom er zoveel mensen kanker krijgen. voor nu is het genoeg. volgende keer meer.

Fijne dag.

Eén reactie op “Het lijkt wel een virus

 1. Hi Adèle,

  Lees je blog over mogelijke oorzaken waarom zoveel mensen in onze omgeving ook kanker hebben. Bij al die oorzaken kan ik er niet één vinden die op jou zou slaan. Jij bent voor mij altijd het voorbeeld geweest van gezond leven en in ieder geval supergezond eten. En stress kan op zijn tijd heel gezond zijn.
  Daarbij zijn er veel meer mensen die alles doen wat ongezond is en nergens last van lijken te hebben.
  Is het dan een kwestie van geluk , van genen, van erfelijkheid?
  Geen idee. Ik weet alleen dat het zo vaak degenen treft die juist zo gezond mogelijk leven. Hoe onrechtvaardig is dat?

  Sterkte in deze periode en hoop dat je je goed blijft voelen.
  Liefs Mia

Reacties zijn gesloten.