Essentiele suikers nieuwe generatie

Celcommunicatie door antennes van suikermoleculen

Cellen hebben hele complexe functies en na jaren van onderzoek blijkt nu dat de celcommunicatie verloopt via specifieke suikermoleculen die aan de buitenkant van de cellen. Op deze manier worden er onderlinge boodschappen afgeven en kunnen lichaamsprocessen aangestuurd worden. Deze suikermoleculen zijn essentieel en zitten in diverse voeding. Borstvoeding bevat maar liefs 5 van deze suikers.

Wanneer niet alle benodigde suikermoleculen aanwezig zijn, kunnen de antennes minder goed gebouw worden en zal de communicatie tussen de cellen verminderen en daarmee ook het functioneren. Zo wordt er minder goed herkent of er goede cellen in de buurt zijn of dat het gaat om bijvoorbeeld een virus, parasiet of bacterie.

Er zijn in Pubmed hierover vele studies te vinden.

Deze suikermoleculen kan je met specifieke voeding binnen krijgen. Toch is dit vaak moeilijk door de hedendaagse industriële bewerking en toch wel een eenzijdig voedingspatroon. Daarom is suppletie vaak noodzakelijk. 

Er zijn 8 essentiële suikers en die te vinden in diverse voedingmiddelen:

  • mannose (bonen, linzen, groenten zoals kool, broccoli, aubergine, tomaten, paddenstoelen, shiitake, en fruit  zoals zwarte, blauwe en rode bessen, kruis- en veenbessen, cranberries, perziken, appels, sinaasappels en in de bladeren van Aloë-vera plant.
  • glucose (Bijna alles wat zoet is bevat glucose. Denk aan fruit, groenten, honing, agave maar ook tafelsuiker)
  • xylose (kelp, bessen, framboos, aloë vera, okra, berken sap, zaden, guave, gist, gerst, rogge, peer, echinacea, boswellia, psyllium, broccoli, spinazie, aubergine, erwten, aubergine, sperziebonen, groene boon, kool en maïs.
  • galactose (melk, bonen, tomaat, hazelnoot , zwarte bessen, fenegriekzaden.
  • fucose (kelp, zeewier/wakame, Japanse bruine algen, champignons, medicinale paddestoelen zoals Reishi, Shiitake, Mai ake, Coriolus Vesicolor) en zaden.
  • n-acetyl glucosamine (chitine- het panser van insecten, wormen, garnalen en schimmels) ,Shiitake paddenstoelen, haaienkraakbeen.
  • n-acetyl galactosamine (runderproducten- trek de soep van botten, roodwieren zoals nori, shiitake, agar) 
  • n-acetyl neuraminezuur (dit wordt ook wel siaalzuur genoemd komt o.a. voor in borstvoeding, kippeneieren en wei-proteinen. 

Uit de nieuwste onderzoeken komt naar voren dat L-Glutamine onmisbaar is voor nagenoeg alle processen in het lichaam. De combinatie met essentiele suikers en Zink heeft een enorme versterkende werking op met name het immuunsysteem en de stofwisseling.

Dit is wat David Wolfe zegt over Essential sugars

 

Eén reactie op “Essentiele suikers nieuwe generatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.