Energie

Ik zie dat mijn laatste bericht precies een maand geleden is gepost.
Wat kan er in een maand veel gebeuren. In negatieve zin, maar zeker in positieve zin.

Afgelopen maand was een maand van rustig aan doen. En dat is voor mij best vreemd. Maar, het is mij ook goed afgegaan. Gewoon niets doen, niets hoeven, niets moeten. Gewoon omdat dat goed is voor mij.

In het begin leek de tijd voorbij te kruipen. Maar sinds 1 week voel ik mijn energie steeds meer terug komen.
Mijn normale looptempo is er weer . De trap loop ik weer met 2 treden tegelijk naar boven. Ik fiets weer en rijd auto. Ben weer mobiel. En alleen op maandag ben ik even in de praktijk.

Maar ik ben er nog niet hoor. Als ik gefiets hebt naar Bentveld en terug, dan ben ik de rest van de dag kapot. Net zoals een middagje naar het strand. Dan doe je toch ook niets, maar je wordt er wel moe van. Dus ik houd het nog even vol zo.

_kruisdrop

Verder ben ik in het ziekenhuis geweest om het e.e.a. te controlen. Het stukje darm wat aan elkaar gezet is, nadat er een stuk tussenuit gehaald is, lekt niet. Dat betekent dat ik nu weer geopereerd kan worden en het stoma kan worden opgeheven. Ik heb aangegeven dat 5 augustus goed zou uitkomen. Dan heeft Julia de hele week de activiteiten bij het Timmerdorp. En is dan onder de pannen. En anders na de schoolvakantie.
Het wordt een kleinere operatie waarbij ik 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis blijf. Het hangt allemaal af van het feit hoe snel mijn darmen wer goed werken.
Wel heb ik nog steeds last van een gevoel van slapende plekjes op mijn billen. Dit voel ik vooral als ik op mijn rug lig en als ik zit. Het lijkt er op dat het wel steeds minder erg wordt, maar het kan ook zijn dat ik er aan wen. De chirurg zei dat ik na de operatie het nog en keer moet aangeven. Dan kan er een afspraak gemaakt worden met de neuroloog.

Mijn eetregime waar ik heel streng mee was, heb ik een beetje laten vieren. Mijn uitspatteringen zijn drop en soms een chocolaatje. Ook is niet alles meer biologisch. Wel zoveel mogelijk. Maar als het niet anders kan, bijvoorbeeld als ik niet zelf mijn eten kan verzorgen, dan is dast maar zo.
Ook de suppletie is wat minder geworden. Niet meer 3x per dag maar nu 1 of 2 keer per dag. Soms moet je even terugvallen om daarna weer verder te gaan, denk ik dan maar.

Mijn geheugen is eigenlijk ook nog niet wat het was. Behalve dat ik heel slecht op namen kan komen, merk ik ook dat ik iets afspreek om te doen en het vervolgens weer vergeet.
Zou dat ook nog goedkomen?

 

 

 

 

 

7 reacties op “Energie

 1. Hai Adele, fijn joh dat je weer merkt wat meer te kunnen doen! Sterkte met de operatie; leef met je mee. Groet Bianca

 2. Hi Adele, heel herkenbaar wat je schrijft! Lijkt mijn verhaal wel! Fijn om te lezen dat jij ook vooruit gaat! Lekker hè, om weer op de fiets te kunnen stappen en iets langer te kunnen wandelen. Gewoon weer onafhankelijk zijn, wat een heerlijk gevoel is dat hè!? Ik heb ook last van mijn geheugen… zeg dan steeds, dat het door mijn narcosehoofd komt. Het heeft gewoon allemaal tijd nodig. Ik leef met je mee!

  Liefs, Marianne

  Succes met je verdere herstel. Hopelijk lukt je herstel ingreep op 5 augustus. Sterkte met dat vooruitzicht.

 3. Lieverd heel positief toch ja het gaat langzaam maar eigenlijk ook weer best snel als ik lees wat je weer wel allemaal kan. Sterkte, zo bewust als jij alles doet..veel bewondering voor. Dikke kus Sylvia

 4. Hoi

  Mooi dat ’t goed met je gaat. Tja afspraken vergeten, dat klinkt bekend. Afgelopen week zelfs nog, “maar “twee uur te laat.. Verder ben ik blij te lezen dat ’t beter gaat en dat de energie weer terugkomt bij je.
  5 Augustus zitten ik dichtbij je, ik ga voor een petctscan in het AMC, 11 augustus de uitslag.. Erop of eronder dus..

  Ik wens je veel sterkte bij je operatie en hoop dat het herstel voorspoedig gaat.

  Dikke knuffel

  Erwin

 5. Ik heb me de afgelopen week regelmatig afgevraagd hoe het met je zou zijn en bedacht binnenkort eens te informeren. Met je bericht ben ik helemaal op de hoogte en wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Nooit gerealiseerd dat de stoma verwijdering al zo snel zou kunnen: super! Die vergeetachtigheid kan zeker verbeteren alleen moet je dat de tijd geven. Misschien zorgt de nieuwe operatie weer wat voor vertraging daarin, maar er is pen een papier om dingen op te schrijven en natuurlijk is de telefoon ook heel handig om dingen voor je te onthouden. Je darmen zijn nu eerst het belangrijkste.

 6. lieve Adele,
  wat een plus, plus verhaal. Langzaam maar zeker…fijn!

  Wat heerlijk zou het zijn als die stoma weg kan en je darmen weer naar behoren gaan werken.
  Verwen jezelf nu maar met lekkere dingen, mag best!

  Hoop dat ze 5 augustus plek hebben, hoe eerder, hoe beter.

  Succes en dikke kus
  Yvon ( groetjes aan je mam)

Reacties zijn gesloten.