Levend Bloed Analyse

Vandaag heb ik laatste dag van mijn opleiding Levend Bloed Analyse. Het is de 2de opleiding en het wordt ook vanuit de Chinese geneeskunde benaderden. Bert, de docent, heb ik ook om advies gevraagd. Hij wil mijn casus bespreken in de groep. Na de lunch gaan we aan de slag.

De bloeddruppels zijn ‘ochtends afgenomen dus bij het bekijken zijn ze al 5 uur oud. Wat direct opvalt is dat bijna alle rode bloedcellen nog rond zijn. Veelal zie je dat de osmotische waarde verandert en de cellen van structuur veranderen. Maar bij mij is dat nog niet het geval en dat is een goed teken. De celmembranen zijn sterk. Wat ook opvalt zijn de witte bloedcellen. Die zijn slank en zeer bewegelijk. Witte bloedcellen geven o.a. het afweermechanisme weer. Het is eigenlijk in opperste paraatheid. Heel actief. Ook dat is een goed teken. Het gedroogde bloed laat nauwelijks vrije radicaal schade zien. En er is een mooie vitamine C rand zichtbaar. Al met al dus een top conditie van mijn bloed en om hiermee de behandelingen in te gaan, kan geen betere uitgangspositie zijn.

)

Wel was er wat parasitaire belasting te signaleren. Dat wist ik al, want daar was ik mee bezig. Met ontzuren en detoxen om de leefomstandigheden voor parasieten of pathogenen  niet meer aantrekkelijk te maken. Ook is de tong bekeken. De diagnose luidt: Het krackje in het midden en de droogte van de tong duidt op maag yin leegte. Chinees is Hart- Long hetzelfde als dunne- dikke darm . Long = gehechtheid, gekwetstheid, verdriet, moeilijk met veranderingen om kunnen gaan. Loslaten is het centrale thema.. 

Adviezen:

 • Vitamine C = lever = zeker 1 stuk voor het slapen innemen –  liever magnesium ascorbaat icm calcium ascorbaat want die zijn beter voor de ph waarde.
 • Kurkumma = ook voor het slapen liefst met gember  (omdat ik koude heb)
 • Magnesium fosfaat (blackmore = opbouwend)
 • De kanker is een deel van mij. Omarm het. Het kan in balans gebracht worden. De kracht van je immuunsysteem.
 • Zuur base verhouding. 5x meten. Dan ontzuren. Basetabs innemen tussen de maaltijden door
 • Lever harmoniseren cq  ontgiften — mariadistel
 • Long tonificeren (is dikke darm) – astrangalis!!!!!. Dit helpt immuunsysteem, en vrije radicaalvanger op slijmvliesniveau
 • Qui pi pian + mariadistel of Don kuai bin xin heli = je moet het proeven.

Te lezen boeken:

 • Peskin – verzwegen verhalen over kanker
 • Pisa – wat angelina niet wist en moest weten.
 • Fransen – de bondgenoot (boek over de witte bloedcel), emotionele stuk hoe je je immuunsysteem versterkt.

Hier ga ik ook mee aan de slag. Ik ben blij met mijn sterke immuunsysteem.

 

Eén reactie op “Levend Bloed Analyse

 1. Lieve Adele,
  geschrokken lees ik eerst je Fb berichtje en vervolgens je blog.
  Pffff, heftig!
  Maar meteen dringt de gedachte ‘als IEMAND het kan, dan is t Adele wel’.
  Zo wordt je dan even met je neus op de feiten gedrukt. Denk je alles wel aardig onder controle te hebben als voedingsdeskundige . . . Het moet als verraad gevoeld hebben voor je.
  Maar jij bent er de mens wel naar om naar diepere achterliggende oorzakn te gaan zoeken. Werk je te veel? Te intensief? Kun je goed praten over emoties? Durf je ze te voelen? Kun je loslaten? Etc etc. Ga dr voor meid: jij gaat dit winnen.
  Mogelijk ken je deze simpele oefening al: meditatiehouding zitten en volledig concentreren op ademhaling. Je hele romp vullen met twinkelend schone lucht, concentreer je op het rondcirkelen van die schone, helende lucht rondom t laatste darmgebied. Je kunt die schitterende, helende lucht ernaar toe dirigeren. Je houdt je adem n tijdje in, visualiseer de reinigende twinkelende zuurstofdeeltjes en als je rustig uitademt, visualiseer je dat de lucht gevuld is met ‘vuil’ en die adem je dus uit.
  Je adem als schoonmaker.

  Het zal een zwaar jaar voor je worden maar joh, het gaat je ook mooie dingen brengen. Wij spreken uit ervaring. Warmte uit onverwachte hoeken, hulp, vriendschap sn wie weet nog meer. Ons bracht het ons huidige leven, we leven nu onze droom.
  Adele, heel veel sterkte. Je klinkt vastberaden en vechtlustig, ga zo door!
  In gedachten bij je,
  Marjolein v Wamelen

Reacties zijn gesloten.