Toch nog even verder zoeken…Valstar

Ik kom net van de telefoon. Heb toch maar Engelbert Valstar gebeld. Hij had telefonisch spreekuur tussen 8.30 en 9.15 dus dat kwam mooi uit. Hij vroeg direct waar de kanker zat en welke behandeling er gegeven gaat worden. Ook welke chemo. En de chemo die ik krijg daar zijn goede onderzoeken mee gedaan. Deze chemo zorgt voor 15% meer overlevingskans. De stof is een voorloper van 5 FU. En de combi met radiatie is het beste. Dat stemt mij toch echt wel gerust. Ik dacht dat hij helemaal tegen het reguliere was. Maar nee. Ook het AVL stemt hem goed. Daar hebben ze goede ervaring met darmkanker. En gebruiken ze de hypec methode. Whatever this may be. Dat zoeken we nog wel op. Ik ben blij dat ik gebeld heb.

Zo meteen weer naar het AVL voor een gesprek met de oncoloog. Maandag start het hele proces. En maandagmorgen kan ik nog bij Valstar terecht. Dan gaan we doornemen wat ik juist niet en wel mag eten, drinken en suppleren.

Het geeft mij een goed gevoel.

Terug van het AVL. De Doctor liep 45 minuten uit, dus het was een race tegen de klok om op tijd bij mijn eigen cliënten te komen. Deze arts vertelde nog even waarom er niet alleen geopereerd kon worden. Zij liet zien dat mijn vetrand om de darm (en tumor) dun was. En daardoor weinig ruimte gaf om te snijden. Dit is gewoon mijn bouw en aanleg. De brief die ik had gekregen waarin stond dat ik maandag naar het Spaarne moest voor de bestraling, was verkeerd. Ik moet toch naar het AVL.

De chemopillen zijn binnen. Ik ga ze met Margaretha even positieve energie geven. Alle beetjes helpen zou ik zeggen.