Tadaaa. Deel 1 zit er op!!!

Vijfentwiintig keer zit er op. 5 weken dagelijks (behalve in het weekend) naar Amsterdam om maximaal 15 minuten bezig te zijn met een bestraling die zelf misschien maar 2 minuten duurt. En een einde aan vervoer regelen zodat ik niet alleen heen hoef of aldoor zelf moet rijden. Het is echt heel prettig om met iemand mee te rijden. Natuurlijk gezellig maar zeker ook even een moment van concentratie op wat ik aan de oncoloog, radiotherapeut wil vragen. HET ZIT ER OP!!!

Ik heb vanmorgen een kadootje gemaakt voor de radiologisch laboranten (de verpleegkundigen die de bestralingsaparatuur instellen en checken). Ze hebben allemaal een folie met 4 zelfgemaakte bonbons er in gekregen. Geen gewone bonbons, maar gemaakt van dadels, noten, rauwe cacao en kokosvet en bonbons van amandelen, honing en tahin. Met natuurlijk een stukje promotie van mijzelf in de vorm van een visistekaartje met achterop de tekst “Bedankt voor de goede zorgen. Ik hoop je niet meer te zien :). Wil je mijn strijd volgen? www.adeleschmidt.nl.” Zo kunnen ze het verhaal eens van een andere kant bekijken.

gezonde bonbon

En nu wachten. Wachten op de MRI die over 5 weken plaats gaat vinden en dan weer wachten op de operatie (over ongeveer 10 weken). Maar NU een soort van vakantie. Nee ik ga niet weg, maar het voelt wel als vakantie. Weer even mijn eigen dingen doen. Werken (minder dan voorheen), achterstanden inhalen, kledingkast opruimen, voorjaarsschoonmaak doen, zingen, schilderen, vriendinnen bezoeken.

Op de laatste dag van de bestraling is Julia toch meegegaan. In een eerder stadium wilde ze niet. Maar nu het bijna voorbij is, en dit ook de laatste kans is om eens te kijken achter de schermen, wil ze toch mee. Bepakt met fototoestel en telefoon zodat ze er een spreekbeurt over kan maken. En omdat ik toch met ontbloot onderlijf lig heb ik keurig een handdoekje meegenomen om eea af te dekken voor de foto. Tja, de kinderen in de klas hebben niets aan een foto van een blote ……… moeder 🙂

Om het te vieren hebben we gisteren Thai’s gehaald. Zoooo lekker. Vooral na een periode van streng biologisch eten zonder snelle koolhydraten  en al helemaal geen suikers eten. Mijn enige zonde is af en toe een dropje en een keer een stukje spekkoek.

Zo, en nu in bad met mn havermout! De pentekeningen op mijn heupen er af scrubben. Alleen de tatoeagepuntjes zullen blijven staan.

havermout in bad

 

 

7 reacties op “Tadaaa. Deel 1 zit er op!!!

 1. Hallo Adele,

  Ik las recentelijk, via een gezamenlijke fbvriend, jouw blog. Ik vond het bizar om te lezen, dat je enorm met gezondheid bezig bent en dan toch darmkanker krijgt…
  Fijn dat je nu klaar bent met de bestralingen. Wat een tijd ben je daar toch mee kwijt, voor die paar minuten bestraling per dag! Ik las dat je er nog lang niet bent… Maar je kunt het gelukkig allemaal goed relativeren en ook van je afschrijven! Daarin hebben we een overeenkomst.
  Vorige week was ik, na het aanmoedigen van mijn vriend bij de circuitrun, in het dorp en kwam Monique en Eric tegen. Monique vroeg of ik jou kende. Dus vertelde ik haar, dat ik toevallig jouw blog voorbij had zien komen via facebook. Ik vond je wel een bekend gezicht hebben op de foto, maar dat zal wel “gewoon” uit het dorp zijn. Ik ken je dus niet persoonlijk. Monique vertelde, dat jij toevallig ook eens aan Monique had gevraagd, of zij mij kende! Wellicht heb je mijn naam (en blog) via dezelfde fb vriendin?
  Voor mij is jouw verhaal erg herkenbaar! Je bent ook een enorm positief ingesteld mens, las ik. Gelukkig heb je ook nog humor (de sokken…), want dat trekt je wel door die narigheid heen! Ik vind het ook er goed dat je van die duidelijke filmpjes erop zet. Ik had het filmpje van die celdeling nog nooit gezien. Erg interessant!
  Ik blijf je blog volgen! Ik wens je heel veel sterkte met alles wat er nog komen gaat. Geniet nu maar lekker van je rustperiode en de zon!

  Hartelijke groeten,
  Marianne

 2. Van de week je hele verhaal gelezen, was onder de indruk. Lijkt me heerlijk als je alles zo op papier kan zetten. Veel sterkte nog en je weet de Smederij staat altijd voor je open. Kisssssss Ellen.

 3. lieverd,

  fijn dat je hier doorheen bent, een hele kluif voor je. Maar…hier ben je klaar mee!
  Nu even bijkomen, lekker genieten van je dochter, je dagelijkse dingetjes en de warme zonnestralen.
  Van de week met je mam koffie gedronken en over de dingen van het leven gesproken. Het was een fijn gesprek.

  Adele, ik wens je kracht, succes, sterkte, geduld en heel veel positieve (zonne) stralen.

  Dikke knuf, Yvon

 4. Lieverd wat onwijs lekker voor je…geniet ervan wat ben je toch een stoer wijf!
  Dikke Syl

 5. Lieve Adele,
  Wat heerlijk dat je van die bestraling af bent. En met zo’n geweldige instelling als jij hebt moet je de volgende stap ook kunnen zetten. Geniet van deze stralende dagen. Kus Mia

 6. Zo Adèle dit heb je toch maar mooi doorstaan. Nu ff rust en dan op naar de volgende stap. Niet gaan voorjaarsschoonmaken hoor, ben je gek! Die tijd komt wel weer eens. Wat heerlijk om alles zo te kunnen opschrijven hé, op deze manier schrijf je heel veel van je af en je kan het later, alles achter de rug is, nog eens teruglezen. Groetjes

Reacties zijn gesloten.