De uitslag

De uitslag komt via de MDL arts Dr. Lam. Zij verteld dat het inderdaad darmkanker is. De tumor zit 8 tot 14 centimeter va nde anus. En er zijn 2 lymfeknopen vergroot. De longen en lever zijn schoon en voor zover te zien, is de tumor niet door de darmwand gegroeid.

Wat betekent het als de lymfeknopen vergroot zijn? Hoe groot zijn ze dan? 1 lynfeknoop is ongeveer 15 mm en de andere 8. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat ze besmet zijn, maar wij gaan hier wel van uit.

Zij vertelt dat de behandeling die wordt geadviseerd bestaat uit 25 dagen (5 weken 5 dagen per week) bestraling en chemo. Daarna  6 – 8 weken wachten en dan opereren. Maar ik wil geen chemo. Ik wil geen bestraling!!!!! Wat zijn de andere opties?Tja eventueel  5 dagen intensieve bestraling en dan direct opereren.

)

Op ons verzoek, bekijkt ze de mri en ct scan. Wel waarschuwt ze dat ze geen radioloog is dus het interpreteren van de foto’s moeilijk is. Ze laat zien wat mogelijk de tumor is en wat mogelijk de lymfeklieren zijn. Tja, mogelijk, mogelijk …… Toen we buiten stonden waren we niet overtuigd van haar verhaal. Te zwak en onzeker. We hebben nu meer vragen dan vanmorgen.